Om fugler.noRedaksjonenEnglish news

Forsiden
Feltnytt
Har du sett?
Vinterfugl
Småstykker
Identifikasjon
Galleri
Nye bøker
Norgeslisten
Rødlisten

Småstykker

Spurvehauker på skjærejakt

Tekst og foto av Stig Stokkland | 8. august 2004

© Stig Stokkland Denne våren har skjærefamilien som tidligere hadde reir hos vår 88 år gamle nabo flyttet 50 meter sørover og tatt bo i toppen av et grantre i hagen vår. Skjæreungene er nå kommet ut av reiret og ser ut til å ha en flott oppvekst her på gården.

I går formiddag ble frokosten vår krydret av naturens egen underholdning. En gruppe på 4-5 spurvehauker hadde slått seg ned i hagen vår, og drev jakt på skjærene. De var imidlertid ikke mye redd, og selv om flere av haukenes utfall så ut til å nesten lykkes, så var ikke skjærene det spor redde for rovfuglene. De satte seg til og med på gjerdet ved siden av hauken, så det så rett og slett ut som om de erta hauken.

Haukene hadde forskjellig størrelse, så jeg tenkte at det var en familie (hunner er større enn hanner, red. anm.). Kanskje unghauken drev jakttrening under foreldrenes oppsyn?

Det hele pågikk en halvtimes tid, og skjærene ble mer redd da jeg åpnet vinduet for å få bedre bilder enn for spurvehaukene. Og noen bilder ble det jo...

© Stig Stokkland © Stig Stokkland

Fugler.no - et webmagasin fra NNI © 2002 - 2008